U subotu u Ozlju izabrana najuzornija hrvatska seoska žena 2019.g.

U prepunoj dvorani OŠ Slava Raškaj u Ozlju, u subotu 12.10.2019. godine održan je jubilarni izbor za 20.Najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Stručni žiri je u konkurenciji 20 kandidatkinja iz 15 županija dodijelio laskavu titulu Svetlani Bastalić (35) iz Dinjevaca pokraj Pitomače. Ovogodišnja pobjednica majka je petero djece i bavi se stočarstvom, ratarstvom i svinjogojstvom na obiteljskom gospodarstvu. Titulu najuzornije hrvatske seoske žene uručila joj je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Ruža Tomašić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, ugostit će u Bruxellesu najzorniju hrvatsku seosku ženu i njezinu obitelj.

Titulu prve pratilje ponijela je Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije, a titulu druge pratilje Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije. Organizatori su ove godine po prvi puta dodijelili i dvije posebne nagrade za humanitarni rad i nesebično davanje Jakici Cetinić iz Dubrovačko-neretvanske županije i  Violeti Čapo iz Virovitičko-podravske županije.

Podsjećamo, projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije 20 godina. Ovim projektom u organizaciji Udruge Uzorne hrvatske seoske žene nastoje se promovirati tradicijske vrijednosti s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu. Prošlogodišnja pobjednica bila je Melita Vrbanek iz Vivodine.