Početak provođenja projekta “PoKupi, iskoristi, očisti!”

Projektom „PoKupi, iskoristi, očisti!“, Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić će educirati građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom. Projekt sufinancira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i to u iznosu od 376.982,57 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost  443.508,92  tisuće kuna. Projektom se nastoji doprinijeti informiranju i educiranju stanovništva te izgraditi svijest i razumijevanje javnosti o važnosti gospodarenja otpadom.

Predstavljanje projekta i najava aktivnosti je organizirana u srijedu, 9.10. u Reciklažnom dvorištu Azelija eko, Ulica akademika Milana Heraka 11, s početkom u 11:00 sati.

 

Predstavnicima medija su o projektu i drugim aktivnostima vezanim za razvrstavanje otpada u srijedu govorili: gradonačelnica Grada Ozlja – Gordana Lipšinić, direktor Azelija eko d.o.o – Miroslav Cigić, ravnateljica OŠ Slava Raškaj – Gordana Basar i viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte Grada Ozlja – Toni Šarić.

 

Aktivnosti projekta uključuju edukativne aktivnosti za djecu i građane – radionice, igrokazi kao i organiziranje javnih tribina, sve na temu održivog gospodarenja otpadom. U suradnji sa školama organizirana su natjecanja i obilježavanje važnih datuma. Također, bit će organizirano natjecanje za najbolji mjesni odbor u akcijama prikupljanja i razvrstavanja otpada. Projekt će obuhvatiti i podjelu letaka, brošura te izradu plakata o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom sakupljanju otpada te kompostiranju.