VOLIM LOVIĆ 11.9.

Davorin Trstenjak jednom je prilikom rekao: „Tko nije bio na Loviću Prekriškom, taj se nije nagledao hrvatske domovine“. U nekim prošlim vremenima ovaj je pedagog posjetio Lović Prekriški i ostao impresioniran jednim od najljepših pogleda u Hrvatskoj.

Turistička zajednica područja Kupa i Javna ustanova „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ pozivaju sve ljubitelje prirode da se pridruže na Loviću Prekriškom u subotu, 11. rujna, na stručnom vođenju po poučnoj stazi „Gdje voće zri“. Zastat ćemo na istom vidikovcu kao i gosp. Trstenjak te se sami uvjeriti u ljepotu naše domovine. Ako nas posluži uistinu dobro vrijeme, izračuni kažu da ćemo vidjeti i do 40% hrvatskog teritorija (od Novog Zagreba do Kleka!).

NAGRADNA IGRA: Sudionici susreta će moći ždrijebom na licu mjesta osvojiti 2 vožnje e-biciklima u posjetiteljskom centru Budinjak (najam bicikala moguć je vikendima i blagdanima od 10 do 17 sati, za termin je potrebno rezervirati unaprijed na mail park@pp-zumberak-samoborsko-gorje.hr).

Usto, posjetiteljima će biti predstavljeni i multimedijalni sadržaji u Centru za posjetitelje.

Mjesto polaska: Centar za posjetitelje Lović Prekriški

Vrijeme polaska: 11:00 i 13:00 h

Grupe od 25 sudionika proći će uz besplatno stručno vodstvo poučnom stazom, najava nije potrebna.

Poučna staza „Gdje voće zri“ nezahtjevna je pješačka staza duljine 2km. Stručno vođeni obilazak trajat će oko 1h.

**Prije dolaska preuzmite na Google Play aplikaciju Lović Prekriški AR

**Lokacija Centra: https://goo.gl/maps/jdjusfmFcznJqD4a6

**TZP Kupa poziva sve zainteresirane udruge i institucije koje u Centru žele provoditi aktivnosti tijekom godine da se najave na mail info@tzp-kupa.hr radi dogovora termina.