U Jaškovu Predstavljena Manifestacija „rujan U Srcu“

Već 3. godinu zaredom, početkom rujna, u PPS destinaciji Zeleno srce Hrvatske  (Karlovac – Ozalj – Ribnik) održava se manifestacija „Rujan u srcu“.  Ovogodišnji program predstavljen je novinarima 29.8. u prekrasnom parku kurije u Jaškovu, sjedištu Centra za pružanje usluga u zajednici.

Najprije, u subotu 2.9. održava se  prva međunarodna inkluzivna utrka RUN OF HEART. Predstavila ju je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Dijana Borović Galović. U utrci humanitarnog karaktera sudjelovati će i jedan od najbržih atletičara, slijepi Henry Wanyoika iz Kenije, te gosti iz Njemačke i Slovenije. Pripremljene su 3 dionice, a prijaviti se može i na sam dan utrke u Jaškovu.

U nedjelju 3.9. održava se 2. ŠtrudlaFest, festival štrudle, dobrih okusa i pozitivne atmosfere, koji je predstavila koordinatorica Lidija Žganjer Gržetić. Ovogodišnji program traje dulje i odvija se na tri lokacije u Jaškovu, gdje će gosti moći uživati u gastro i kreativnim radionicama za velike i male, zabavno-glazbenom programu, vožnji fijakerom i degustiranju preko 50 okusa štrudle. Svoje proizvode predstavit će na 40 štandova raznih restorana i lokalni proizvođači hrane. Branko Ognjenović radit će „izvrnutu štrudlu“, a glumac Mario Valentić pokazat će kako štrudla može biti zdrava i ukusna. Istaknuta je i radionica izrade „plitvičke štrudle“, koju će voditi Gordana Radaković. U žiriju koji će ocjenjivati natjecanje profesionalaca u izradi štrudle će biti Domagoj Jakopović Ribafish, urednik portala Gastro.hr. Omogućen je dolazak Rumobil vlakom iz Zagreba i Karlovca po cijeni povratne karte od 40 kn.

Uvod u sva ova događanja je „Tjedan štrudle“ u kojem 23 restorana diljem Karlovačke županije posjetiteljima nude razne štrudle po promotivnim cijenama, sve do 3.9. Popis i detaljnije informacije moguće je pronaći na službenoj stranici www.strudlafest.com.

Vikend poslije, 9. i 10.9. manifestacija „Rujan u srcu“ se nastavlja u Karlovcu, gdje će gosti moći provesti Vikend na Dubovcu. Detalje programa navela je direktorica TZ grada Karlovca Tihana Bakarić. I ove godine Dubovac će na jedinstven način postati idealna vikend lokacija za cijelu obitelj. Tokom dva dana u bajkovitom okruženju starog grada Dubovca organiziran je bogat program – kreativne radionice za djecu i odrasle, izložba slika, natjecanje u pripremanju fiš-paprikaša, prezentacija starih zanata, glazbeni program i vatreni show.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić  naglasio je važnost razvoja turističke destinacije, te je istaknuo da grad Karlovac sa svim dionicima u turizmu nastavlja sa intenzivnim aktivnostima u daljnjem pravcu razvoja turizma, a posebice podizanju postojećih manifestacija na viši nivo i osmišljavanju novih događanja, jer cilj grada Karlovca je postati najatraktivnija destinacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Na kraju je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić istaknula važnost brendiranja destinacije ovakvim događanjima, umrežavanje i povezivanje javnog i privatnog sektora, kulture, povezivanje umjetnosti i gastronomije, što u konačnici jača i cijelu županiju. Izrazila je zadovoljstvo suradnjom i nastavkom epizode iz 2015.godine kada je postavljen rekord u duljini štrudle koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, te razvojem ŠtrudlaFesta, kojemu se sada odlično priključio i Centar za pružanje usluga u zajednici.  Najavila je i koncert klasične glazbe u Ozlju 3.9., na kojem će u Župnoj crkvi sv.Vida nastupiti mladi bariton Leon Košavić.

Na press konferenciji sudjelovali su:

DAMIR MANDIĆ – gradonačelnik grada Karlovca

GORDANA LIPŠINIĆ – gradonačelnica grada Ozlja i predsjednica TZ grada Ozlja

ANDREJA NAVIJALIĆ – zamjenica gradonačelnika grada Karlovca

TIHANA BAKARIĆ – direktorica TZ grada Karlovca i koordinatorica PPS destinacije  Zeleno srce Hrvatske

DIJANA BOROVIĆ GALOVIĆ – ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici

LIDIJA ŽGANJER GRŽETIĆ – koordinatorica ŠtrudlaFest-a

Autor fotografije je Igor ÄŒepurkovski.