SUSRET S RIJEKOM U OZLJU 19.03. – najava

susret-s-rijekom-ozalj

Tijekom cijelog ožujka – Mjeseca Slave Raškaj u Ozlju – predstavljamo rezultate projekta Susret s rijekom, s posebnim naglaskom na multimedijske sadržaje.

Ekskluzivno, u subotu 19.03. pozivamo na ugodnu šetnju uz Kupu, uz stručno vodstvo. Početak je u 10:30 sati, ispred popularne Humičke, u centru Ozlja. Šetnja traje cca. 2 sata.

Upoznajte područje uz Kupu u dobrom društvu, na besplatnoj promotivnoj turi o prirodnoj baštini našeg kraja, Kupi i povijesti Ozlja.

Tom prigodom će biti predstavljene i nove turističke atrakcije u Ozlju – šetnica uz Kupu i oslikane stepenice kod HE Munjara, u okviru projekta Tesla Ozalj Festival 2021, koji su realizirali Glazbena škola Karlovac, s partnerima Srednja škola Duga Resa i Obrtnička tehnička škola Ogulin. Grafičku pripremu murala su izradili učenici škole iz Duge Rese.

U centru Ozlja, također ispred Humičke, domaćin je Stjepan Fanjek, čiji OPG razvija brand Cronamaz, slasni namaz od lješnjaka i koji će se predstaviti u subotu 19.03. od 10:00 sati.

Učenice 4. razreda srednje Trgovačko-ugostiteljske škole iz Karlovca predstavit će vam i multimedijske sadržaje (VR naočale, informacijski centar, hologram) ispred Humičke, kao i svake subote…

Također, moguće je tijekom ožujka u Zavičajnom muzeju Ozalj pogledati Izložbu slika „Tri kontrasta slikarskoga koda” (autorice Marija Pukec Žigić, Danijela Makoš Repaja, Branka Vrbanić).

Pratite nas na Facebook/Instagram Visit Kupa

PROJEKT INFO

Nositelj europskog projekta ‘Susret s rijekom’ bila je Karlovačka županija koji je uz pomoć Razvojne agencije Karlovačke županije uspješno realiziran sredinom 2021. te je u okviru projekta izgrađena brojna turistička infrastruktura kojom je stvorena osnova za daljnje podizanje atraktivnosti prostora uz rijeke.

Neki od novih sadržaja koji su napravljeni u Ozlju:

mobilni interpretacijski centri na otvorenom u centru Ozlja (kod Humičke)

multimedijski sadržaji (VR naočale, hologram)

turistička signalizacija

pješačko-biciklističke staze i šetnice te

edukativne ploče uz Kupu

Ozalj Tesla Festival 2021