Strip U Centru Ozlja

Nakon uspješne prošlogodišnje dvodnevne strip radionice i velikog zanimanja za stripove nastale tom prigodom u Gradu Ozlju će u centru grada, 17. ožujka biti postavljen strip „Čamac na Kupi“.

Na taj način odaje se počast velikoj slikarici Slavi Raškaj,  ali i mladim autorima koji nastavljaju promovirati prirodnu i kulturnu baštinu Ozlja.

Jedan od njih je svakako Josip Stupić, autor kultnog „Čarobnjaka iz Ozlja“, koji je u suradnji sa Juricom Starešinčićem (skica i tuš) i Majom Marković (boja) napravio na prošlogodišnjoj radionici strip koji će od petka, 17. ožujka biti trajno postavljen pored ureda Turističke zajednice Ozalj (tzv.Humička).

Svečano otvorenje zakazano je u petak, 17. ožujka u 17:00 sati, a tom prigodom organizirano je kratko druženje u Humički sa autorima i svim ljubiteljima stripa.

Strip je moguće pogledati na poveznici.

Napominjemo da je u tijeku mini-izložba stripova sa spomenute radionice u OŠ Žakanje, a od slijedećeg tjedna stripove mogu pogledati učenici OŠ Mahično, te na samom kraju i u OŠ Slava Raškaj u Ozlju.