Predstavljanje Knjige “hrvatska Kroz Povijest I Tradiciju”

Zavičajni muzej Ozalj  11. veljače 2017. u 18:00 sati predstavit će knjigu Nikole Zrinšćaka  “Hrvatska kroz povijest i tradiciju”.

Radi se o izuzetno vrijednom radu na 264 stranice koje govori o povijesti Hrvata uvažavajući osnovne teze velikog povjesničara Vjekoslava Klaića, radu koji opisuje kako se povijest i tradicija vežu i uvjetuju.

Istraživački rad autora izuzetno je vidljiv u tradicijskom, etnografskom i jezičnom smislu i sigurno važan i zanimljiv za svaku obitelj, osobito kada opisuje stare običaje svadbu, kolinje, tradicijske alate, svetkovine i sakralne običaje. Sam autor navodi da ga je na pisanje knjige navela želja da ljudima hrvatsku povijest i tradiciju približi na jednostavan, čitljiv, iskustven i ilustrativan način, te da bi volio da se njome služe osobito hrvatski raseljenici, koji su godinama odlazili iz rodnog autorova mjesta Draganića, pa i iz našeg ozaljskog kraja, a sad se povremeno vraćaju u Domovinu.

Srdačno Vas stoga pozivamo da prisustvujete predstavljanju knjige “Hrvatska kroz povijest i tradiciju”, koju ćete moći na predstavljanju kupiti po promotivnoj cijeni, a svi prisutni moći će i besplatno razgledati Zavičajni muzej Ozalj.

Veselimo se Vašem dolasku!