Obavijest o brisanju pomoćnih kreveta – evisitor

Obzirom da je od 1. siječnja 2020. godine na snazi Zakon prema kojem se turistička pristojba za pomoćne krevete naplaćuje jednako kao i za glavne (fiksne) krevete, te zbog dosadašnjeg oslobađanja dijela paušala (50% za fiksne i 100 % za pomoćne krevete) pomoćni kreveti koji nisu izraženi u izreci rješenja još nisu uklonjeni iz sustava eVisitor, ovim putem Vas obavještavamo da će svim iznajmljivačima koji u IZRECI RJEŠENJA o pružanju usluga smještaja NEMAJU izrečen broj pomoćnih kreveta, a prema starom rješenju iste imaju, ali u OBRAZLOŽENJU rješenja, ti će pomoćni kreveti biti uklonjeni iz sustava eVisitor, te samim time nećete biti u mogućnosti primiti broj osoba koji ste mogli primiti do sada.

Za one iznajmljivače koji su ishodili nova rješenja, ili su kategorizirani nakon promjene zakona, te pomoćne krevete imaju u izreci rješenja ovom odlukom ne mijenja se ništa.

Kako bi zadržali (ili smanjili ili povećali) broj pomoćnih kreveta u Vašem objektu, molimo Vas da zahtjev iz priloga podnesete Uredu Državne Uprave pri Karlovačkoj Županiji – Ured za gospodarstvo u najkraćem mogućem roku. (Zbog promjene broja kreveta ne izlazi se u novi nadzor).

POMOĆNI KREVETI BIT ĆE UKLONJENI NAJKASNIJE DO 1.SVIBNJA 2022. GODINE ! ! !

ZAHTJEV-dodavanje_pomoćnog_kreveta_u_rješenje (download)