NAJAVLJEN POVRATAK GUINNESSOVOG REKORDA U OZLJU 05.09.

Znate već, 2015. godine napravili smo u Jaškovu štrudlu dugačku 1.479,32 metara i ušli s njom kao najdužom na svijetu u Guinnessovu knjigu rekorda. Zahvaljujući tome i sada već tradicionalnoj manifestaciji ŠtrudlaFest, cijeli kraj je postao poznat po domaćim štrudlama.

Prije mjesec dana, rekord najduže štrudle oborila je ekipa iz Siska sa štrudlom od 1.762,45 metra.

“Guinness se vraća kući”, poručila je novinarima 27. veljače 2020. iz Starog grada Ozlja Lidija Žganjer – Gržetić,  voditeljica Å trudlafesta. Obaranje postojećeg rekorda i postavljanje novog svjetskog rekorda planira se za 05. rujan 2020. tijekom održavanja manifestacije  ŠtrudlaFest koja će ove godine trajati dva dana 05. i 06. rujna.

Obaranje rekorda je najavljeno na prekrasnoj terasi dvorca Starog grada Ozlja iz koje se pruža pogled na rijeku Kupu i Munjaru. Lidija Žganjer Gržetić, koja je incijatorica i voditeljica tog projekta, potiče iz poznate ugostiteljske obitelji Žganjer, zbog čije se Å¡trudle, janjetine, a sada i torte Katarine Zrinski često skreće s autoceste Zagreb – Karlovac.

Najavi je prisustvovalo 20-ak turističkih novinara koji su na poziv gradonačelnice Ozlja Gordane Lipšinić dva dana upoznavali turističke potencijale općina Lasinja, Draganić, Kamanje, Žakanje, Ribnik i Ozalj. Tih šest općina uskoro objedinjava ponudu u jednu turističku zajednicu – TZ područja Kupa.

(izvor Gastronaut.hr)