MAKETARSKA IZLOŽBA U OZLJU OD 06.12.

Na izložbi koja će biti otvorena 6. prosinca 2022. u 19:00 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj bit će izloženo 40-tak maketa s popratnim interpretacijama, te panoi nastali suradnjom s drugim ustanovama koje su već imale priliku ugostiti ovu izložbu (Policijska akademija – u predvorju Policijske Å¡kole „Josip Jović“, Gradski muzej Bjelovar, Hrvatski dom u Vukovaru). Izložba ostaje otvorena u Zavičajnom muzeju Ozalj do 5. veljače 2023. godine i može se pogledati u radno vrijeme muzeja od 8-16 sati u tjednu i od 10-16 sati vikendom.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete ovu izložbu, a osobito školarce i njihove obitelji kojima je izložba primarno namijenjena.

Ova zanimljiva izložba stigla je u Ozalj na inicijativu načelnika Policijske postaje Ozalj, gospodina Ladislava Planinca i zamjenika glavne tajnice Hrvatske zajednice tehničke kulture gospodina Hrvoja Nekića. Projekt koji je iznjedrio ovu izložbu pokrenut je 2021. godine prilikom obilježavanja 75. obljetnice zajednice tehničke kulture i 30. Obljetnice stvaranja Hrvatske vojske.

Osnovna ideja projekta je da se na STEAM platformi primjenjuju različiti načini učenja i istraživanja koja onda kroz izložbu maketa privlače nove polaznike i mlade prema tehničkoj kulturi. Istovremeno ova izložba pokazuje razvoj vojne opreme i vojnog sustava od početka Domovinskog rata do danas.

Organizatori ove izložbe Hrvatska vojska i policija u mjerilu su: Hrvatska udruga vojnih minijaturista, Hrvatska zajednica tehničke kulture, IPMS Croatia (Internalional Plastic Modellers Society Croatia). Suorganizatori izložbe u Ozlju su Grad Ozalj i UDVDR Zrinski-Frankopan Ozalj. Pokrovitelj izložbe je Gradska skupština Grada Zagreba, a glavni partneri projekta su Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.