Izložba „nebo, Obrisi, Sjene“

Izložba „Nebo, obrisi, sjene“ druga je izložba kolaža Željka Brguljana u Ozlju.

Izložba se sastoji od 47 radova koji jasno i koncizno definiraju rad autora, kao i sam naziv izložbe. Pozadinske fotografije uglavnom su vezane uz nebo, daljine, planine, prema kojima obrisi/ljudi teže, odnosno usmjereni su prema njima, dok sjene daju konačno i uglavnom jednoznačno određenje rada.

Figure, ili bolje rečeno likovi u kolažima Željka Brguljana vrlo rijetko su centralno ukomponirani, oni su podređeni prostranstvima plavetnila neba, mora, planina.

Sam autor smatra da; „Poslije sjena nema ničega“, što jasno pokazuje koliko je jasna viza stvaranja kolaža, spoja fotografija. Spojevi su izuzetno precizni i tehnički u izradi, te idu ka perfekcionizmu. Sam posjetitelj ove izložbe imat će dojam kao da se radi o idealnom spoju, jedinstvenom radu, što je i cilj kolaža.

Zbog sveg navedenog nije niti čudno, da se za gospodina Željka Brguljana, danas može reći da je jedan od vodećih hrvatskih umjetnika u ovoj tehnici, poznat i u Europi i SAD-u (član je HDLU-a i američkog NCS-a) te nam je izuzetna čast ugostiti ovu izložbu „Nebo, obrisi, sjene“ u našem galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja Ozalj. Posebno zbog zavičajnog pogleda u autorovim radovima, te zbog te zavičajne ljubavi, koje dio prenosi/donosi u Ozalj, koji mu je također drag.

Otvorenje izložbe je u subotu 24. lipnja 2017., u 18:00 sati, a izložba ostaje otvorena do 6. kolovoza 2017.