Grad Ozalj Predstavlja Se U Pečuhu 6-7.10.

U organizaciji Konzulata RH u Pečuhu (Mađarska) i Karlovačke županije, a uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva kulture RH, u Pečuhu će se u četvrtak, 6. listopada, svečano obilježiti 25. obljetnica neovisnosti Republike Hrvatske uz predstavljanje Karlovačke županije.

Programom svečanosti predviđen je niz događanja od kulturnog i gospodarskog predstavljanja Karlovačke županije do bilateralnih političkih sastanaka te posjeta institucijama i ustanovama predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Pečuhu.

Uz to predviđen je i niz kulturnih događanja među kojim izložba “Portret grada Zvijezde” Gradskog muzeja Karlovac, u prostoru Csontovary muzeja u Pečuhu, svečani koncert Karlovačkog komornog orkestra i Glazbene škole Karlovac “Croatian Infinity”, povodom 25. obljetnice neovisnosti RH.

U večernjim satima, predviđena je izložba i prezentacija “Oživljena baština”, gdje će se predstaviti Grad Ozalj sa svojom povijesnom baštinom i kostimiranim likovima, Gradska knjižnica Karlovac, Ogulinski festival bajki i Ivanina kuća bajki, Turistička zajednica Karlovačke županije, Razvojna agencija Karla i HGK Županijska komora Karlovac.

Program predstavljanja bit će popraćen izložbom i degustacijom gastronomskih specijaliteta i proizvoda OPG-ova iz Karlovačke županije te vinima Ozaljsko-vivodinskog vinogorja, a sve uz glazbeni nastup Folklorne družine Vuga.

Program posjete završava u petak, 7. listopada, posjetom znamenitostima Pečuha i obilaskom grada i tvrđave Seget (Siget) povodom obilježavanja 450. godina od Sigetske bitke.

Očekuje se da će događaju nazočiti brojni gosti iz političkog i javnog života Hrvatske i Mađarske, među kojim se očekuju i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatske zajednice županija te veleposlanstva Republike Hrvatske u Mađarskoj.