KUD Vrhovac

KUD VRHOVAC
preko 400 nastupa

KUD Vrhovac osnovano je 2000. godine sa ciljem očuvanja narodnih običaja i kulturne baštine svoga kraja. Broji 40 aktivnih članova koji djeluju u 4 sekcije: folklorna, pjevačka, narodni orkestar i dramsko-literarna.  Također KUD Vrhovac ima i dječju sekciju gdje broji 12 članova od 3 do 15 godina. Kulturno umjetničko Društvo Vrhovac je osnivač i već 12 godina organizator manifestacije “Stare seoske igre” koje re tradicionalno održavaju treći vikend u srpnju.  Uz Stare seoske igre, također se već tradicionalno organziraju Božićni i Korizmeni koncerti.

Društvo je do sada održalo preko 400 nastupa u zemlji i inozemstvu od kojih su najznačajniji nastupi u Poljskoj, Češkoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji,Austriji; nastupi na smotrama u Voloderu, Pleternici, Batrini, Letovaniću, Slavonskom brodu, Ogulinu.

2009. društvo je bilo predstavnik Karlovačke županije na održanim 44. Vinkovačkim jesenima. Društvoje dobitnik javnog priznanja grada Ozlja za doprinos i očuvanje kulturne baštine svoga kraja.    

2010. obilježili smo 10. obljetnicu postojanja izdavanjem cd-a pod nazivom “Da sam bećarica” i svečanim koncertom.

Predsjednik Društva je Marko Guštin, a stručni voditelj Marijan Sudac.

Voditeljica dječje skupine je Vesna Kolar.

KUD Vrhovac

adresa: Vrhovac bb, 47280 Ozalj
email: kud.vrhovac@gmail.com

Predsjednik: MARKO GUŠTIN
mob: 099/677-6136
email: gustinmarko@yahoo.com

Tajnica: IVA BAKARIĆ
mob: 091/525-5525
email: ibakaric@gmail.com

Stručni voditelj: MARIJAN SUDAC
Voditeljica dječje sekcije: VESNA KOLAR